Разследват злоупотреби в БФС

GDBOPДиректорът на “Национална полиция” Христо Терзийски потвърди пред btv, че тече разследване на БФС за злоупотреби, нередности в документацията, както и за неправомерно изразходвани средства.
Действията са започнали през лятото и текат по три направления.

Първото е за документални измами, като служители на ГДБОП влязоха в офисите на централата през октомври и иззеха голяма база данни от тях.

Другите са за да неправомерно изтичащи средства по направленията за детско-юношески футбол, като закупуване на екипировка и организиране на лагери. БФС вече реагира на журналистическо разследване именно на btv с декларация, че ще съди медията, цитира Кросс.

Според Терзийски, превежданите целеви средства от Министерство на спорта към БФС са минавали през три фирми, от които са закупувани екипировки и през които са организирани лагери.

Една от тях е прехвърлена на клошар, други са на имената на афганистански граждани.

Към момента обаче проверката на “Национална полиция” е открила като факти само документални нередности, докато за икономически измами доказателства засега няма.
Разследването на БФС върви в момент, в който футболната ни федерация е с ръководство в оставка, готвейки се за извънреден изборен конгрес.