ДПС изключи Пламен Огнянов и го призова да напусне Общински съвет-Поморие. Съветниците избраха 4-ма зам. председатели (видео)

Кметовете на селата Гълъбец и Порой, избрани на втория тур – Тодорка Липчева и Фатме Смаил, положиха клетва на второто заседание на Общински съвет – Поморие. Удостоверенията им бяха връчени от председателя на ОИК – Поморие Люба Страволемова.

Още в началото на заседанието беше прочетена декларация на ДПС, в която се посочва, че изключва от своята група общинският съветник Пламен Огнянов и го призова да напусне състава на Общинския съвет.

plamen-ognqnov2„Мотивите са нечестна предизборна пропаганда, проява на безотговорност към ценностите и устава на ДПС, неспазване на партийната дисциплина, с което уронва престижа на структурите на ДПС в община Поморие. Отнема му се доверието и не представлява ДПС в Общинския съвет. Призовава Пламен Огнянов да напусне Общинския съвет, поради факта, че подведе вота на избирателите и на негово място да влезе следващия в партийната листа.“, заявяват в декларацията от общинското ръководство на ДПС.

След нейното прочитане Пламен Огнянов зави, че ще запази мястото си в местния парламент като независим общински съветник.

„Оставам като независим общински съветник, получих огромна подкрепа от избирателите. Заради доверието, което получих, задължен съм да остана общински съветник, да покажа на хората, които са гласували, че не са направили погрешен избор. За мен Поморие е бил надпартийна кауза и решавам да остана независим.“, заяви Огнянов.

На заседанието бяха избрани четирима заместник -председатели на Общински съвет – Поморие, представители на четирите групи в Общинския съвет – Георги Вражев от ГЕРБ, Никодим Стоянов от БСП,  Бейхан Мустафа от ДПС и Катя Христофорова от местна коалиция „Гергьовден – Воля“.

Гласувани бяха членовете и председателите на постоянните комисии за мандат 2019 – 2023 г.

Комисия по законност и обществен ред

Катя Христофорова – председател
Неделчо Стайков
Петя Арнаудова
Пламен Огнянов
Бейхан Мустафа
Сезгин Кадил
Ива Кусева

Комисия по образование, култура, вероизповедания, здравеопазване и социална политика

Петя Арнаудова – председател
Станислав Ангелов
Иван Дачев
Ваня Владимирова
Невзат Топал
Смаил Смаил
Никодим Стоянов

Комисия по устройство на територията, строителство, околна среда и общинска собственост

Георги Вражев – председател
Георги Драгнев
Весела Гуджукова
Христо Широков
Невзат Топал
Смаил Смаил
Никодим Стоянов

Комисия по финанси и европейска интеграция

Илиян Щерев – председател
Весела Гуджукова
Георги Драгнев
Ваня Владимирова
Бейхан Мустафа
Никодим Стоянов
Николай Буковинов

Комисия по туризъм, търговия, спорт, младежки дейности  и основни поминъци

Ива Кусева – председател
Георги Вражев
Иван Дачев
Христо Широков
Сезгин Кадил
Атанас Тодоров
Станислав Ангелов

Комисия по закона за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество

Пламен Огнянов – председател
Петя Арнаудова
Катя Христофорова
Николай Буковинов
Ваня Владимирова

По предложение на кмета Иван Алексиев Община Поморие напуска членството си в Регионална асоциация на общините „Тракия“ и Асоциацията на общинските гори. В мотивите Иван Алексиев заяви:

“В Регионалната асоциация на общините „Тракия“ няма нужда общината да членува, защото вече си изигра своята роля, тъй като контактите и връзките, които направихме със съседните турски общини вече сме ги затвърдили много сериозно и имаме одобрени проекти по трансгранично сътрудничество България – Турция. Тези контакти са директно между общините. Това само ще доведе до загуба на време на администрацията и плащане на членски внос. Същото важи и за Асоциацията за общински гори. Там членуват 209 общини. Всички се включихме с голямата надежда, че като независима асоциация тя ще защити и ръководството, което е създадено от професионалисти и хора, които са работили в горите дълги години, ще защитят общинските гори. Голяма част от вас сте станали свидетели как бяха отнети общинските гори на община Поморие, водихме дела в продължение на години, а асоциацията за жалост не излезе и с положително становище. Мисля, че там няма какво повече да правим след като най-важното бе, че трябваше да бъдем защитени. Тази асоциация не успя да защити нашите интереси.”

Повече подробности вижте във видеото ТУК

2 Отзиви

  1. Ако Поморие е надпартийна защо не се кандидатира, като независим?
    Макар и с преференция, ти си избран поради факта, че си член на партия на която си следвал политики за да бъдеш част впоследствие част от кандидатурите за съветници!
    И за чий са му на Председателя 4-ма заместника?! За 4-те сезона по един!

  2. Тия са голям майтап! Пускайте по-често такива клипове! Нека поморийци знаят що за хора си избраха да ги водят за носа поредни 4 години!