Вие сте тук: Начало » Актуално » Най-добрите бургаски ученици ще бъдат наградени на специална церемония

    Най-добрите бургаски ученици ще бъдат наградени на специална церемония

    burgasПо традиция в навечерието на празника на Бургас – Никулден, най-добрите бургаски ученици ще бъдат наградени за постигнатите значими успехи през годината.

    Церемонията започва на 4 декември, сряда, от 09:00 часа в Аулата на Бургаския свободен университет и ще продължи и следващия ден. Кметът на Бургас Димитър Николов ще отличи всички ученици, носители на призови награди от национални и международни олимпиади, състезания и конкурси.

    Тази година ще бъдат наградени 26 деца от 13 детски градини, 847 ученици от начален, прогимназиален и гимназиален етап на образование и 31 отбора от 38 училища.

    Всички деца са се класирали на първо място на национални или международни олимпиади, състезания и конкурси, проведени на територията на страната, и на I, ІІ или ІІІ място на международни надпревари извън България.

    Заедно с тях ще бъдат наградени и 236 изявени учители, които са подготвили талантливите деца и ученици на град Бургас.

    Заради големия брой отличени деца церемонията ще продължи на 5 декември от 13 часа в зала “Атриум” на БСУ. Тогава ще бъдат обявени и победителите в анкетата “Ученик на годината.” Номинациите са в категориите “Математика и природни науки” – І-VІІ клас; “Математика и природни науки” – VІІІ – ХІІ клас; “Изкуства” – І-VІІ клас; “Изкуства” – VІІІ – ХІІ клас; “Хуманитарни науки”.

    За първи път тази година ще бъде връчена награда “Абсолвент на годината”. Тя се присъжда на доктор Иван Вълкадинов. Младият бургазлия се дипломира с пълно отличие от Варненския медицински университет “Проф. д-р Параскев Стоянов”, за което бе удостоен с престижната награда “Златен Хипократ”.

    Горе