Какъв шофьор съм според зодията?

18209231_1893362597579801_7110977182884394006_oНачинът, по който човек се държи на пътното платно като шофьор зависи много от зрелостта, опита зад волана и общия темперамент. Единствено зодиакалния знак не дава пълна картина на това умение, но пък може да даде общи насоки за човек. Едно от най-важните умения, които ни определят като добри шофьори е способността ни за концентрация. Това е аспект на ума и зависи от позицията и взаимодействието между две планети в личната ни карта – Меркурий и Марс и определено не е свързан със зодията. Асцендентът също има отношение към шофирането, защото показва темперамента – експанзивен, флегматичен и т.н. Зависи също как е поставен пети дом, защото той показва до каква степен сме склонни да рискуваме, да се въвличаме в рискове. Но акцентът на днешната статия е насочен към архетипът на човек спрямо слънчевият му знак или иначе казано – зодията му.

Зодия Овен – Това са състезателите на зодиака. Огненият им темперамент ги прави експанзивни на пътя. Обичат бързите скорости и често са горди притежатели на спортни модели коли. На пътя всички им пречат и често включват ругатните в действие при шофиране.

Зодия Телец – Въпреки спокойствието, с което изначално са надарени Телците също обичат бързите скорости, но при тях от особено значение е изборът на комфортен и сигурен автомобил. Много често залагат на сигурността и биха вложили много средства, за да изберат най-доброто като модел. Като цяло обаче са предпазливи като шофьори.

Зодия Близнаци – Едни от най-способните шофьори са представителите на тази въздушна зодия освен ако няма аспекти в наталната карта, които категорично да сочат към противоположното. Като цяло Близнаците са надарени с гъвкав ум, бърза реакция и ловки умения. Все пак планетата на комуникацията и пътуванията, Меркурий, е най-силна в Близнаци. Добре се оправят в пространството.

Зодия Рак – Имат добра памет и веднъж стигнали до определена дестинация имат способността да си спомнят и пътят до него. Раците са предпазливи на пътя и могат да си позволят по-висока скорост само ако са уверени в своите способности и ако не возят деца в колата. Падат си по семейни коли.

Зодия Лъв – Лимузина – това е колата за Лъва! За представителите на тази зодия е важно автомобилът, който притежават да е скъп и лъскав и да е продължение на бляскавата им натура. Обичат бързите скорости, но не са нервни на пътя. В градска среда обичат да карат бавно, за да ги видят колкото се може повече хора в целия им царствен блясък.

Зодия Дева – Това са най-стриктните шофьори! Изключителна рядкост е да нарушат правилата и се случва само в екстремна ситуация. Спазват всички знаци, четат всички указателни табели и са за пример на пътя. Надеждни и сигурни са.

Зодия Везни – Везните са коректни на пътя и лесно отстъпват предимство на пътя. Не са агресивни шофьори, дори напротив умеят да запазят самообладание дори, когато са зад волана. Могат да карат и бързо и бавно, но като цяло се стремят към баланс и в шофирането.

Зодия Скорпион – Както във всеки аспект на битието Скорпионът е способен на крайности и при шофирането. Това е знак, който обича да изпитва себе си в екстремни ситуации и да върви по острието на бръснача. Сдържаността им е подвеждаща, защото изглеждат спокойни шофьори, но ако бъдат провокирани могат да изправят косите на пътниците в колата. Имат много бързи реакции.

Зодия Стрелец – Като е известно Стрелецът е Стрелец, когато е на път! Това е зодията, която обожава да пътува и има много опит зад волана. Това ги прави обиграни шофьори. Ориентират се добре по карти.

Зодия Козирог – За земния Козирог е много важна формата т.е. избора на автомобил. Добрата кола за тях е сигурната, надеждната, изпитана марка и биха дали повечко пари, за да я притежават. Като шофьори нямат отличителни способности – по-скоро уменията им  зависят от индивидуалния им хороскоп. Сред представителите на този знак има много екстремисти на пътя, но и много предпазливи шофьори.

Зодия Водолей – Водолеите са технични и влагат това си умение и като шофират. Изобретателни са, умеят да реагират бързо на пътя стига да не витаят в облаците. Ако са в кондиция са ловки шофьори.

Зодия Риби – Ако не са в света на мечтите Рибите могат да бъдат умели в „изкуството“ на шофирането. Добре усещат участниците в пътното движение и предвиждат техните действия. Не са много добре в ориентацията (освен ако нямат Луна в Стрелец например). Добри шофьори са ако не се поддават на настроенията си и останат съсредоточени в това, което правят.

Това бяха кратките описания за представителите на дванадестте зодиакални знака, но независимо от вашата зодия съветът ми е да бъдете внимателни и дисциплинирани на пътя, защото отговорността е много голяма. Бъдете разумни!

 

Астролог: Валентина Радиева-Маренова

Контакти: 0896808697

E-mail: vmarenova@gmail.com

Сайт: https://astrohoroskopi.com

                                                                                  Facebook: @astrologyconsulthoroskop

Снимка:  Vasil Nanev Photography