Прокурор за убийството в Бургас: Трупът е бил местен

prokuraturaПроцесуалната история на това дело започва на 18 ноември. Две лица, които са се разхождали в землището на кв. „Долно езерово”, са установили труп на млад мъж с огнестрелна рана. Незабавно са били предприети процесуални действия, с оглед фиксиране на местопроизшествието”, това обяви прокурор Йовита Григорова в ефира на „Здравей,България” по повод разкритото убийство в Бургас, което доведе и до разплитането на два банкови обира.

„В реалността се установява, в тази насока имаме и категорични доказателства, че трупът на този млад мъж, на 35 години, от град Бургас, всъщност е бил местен. Тоест имаме няколко местопроизшествия, които са затруднили значително разследващите органи. Екипът, който е бил включен в разследването, е бил изключително широк. Това е било логично, защото заключението на съдебно-медицинската експертиза е установило, че датата на смъртта е настъпила два дни по-рано. Самата метеорологична обстановка тогава беше изключително тежка и това допълнително е затруднило разследващите”, обясни още тя.

„В хода на разследване по делото е извършена огромна процесуална дейност. Разпитани са над 100 свидетели само за около 20 дни. Назначени са 9 експертизи. Именно в резултат на тази брилянтна работа се е стигнало до личността на заподозрения и към настоящия момент обвиняем, който се установи, че е млад човек, роден в Шумен, пребиваващ в Бургас от няколко години. Прострелването е станало с „Калашник”, който е бил укрит край езерото Вая. Това е един много блатист район”, заяви прокурор Григорова.

„Към момента по делото за убийството има обилни данни, които експертизите трябва да оформят в съответни доказателства, за да се направи пряката връзка между престъплението и двата обира”, добави тя.