Вие сте тук: Начало » Актуално » Тервел Пулев спечели интерконтиненталната титла

    Тервел Пулев спечели интерконтиненталната титла

    tervelБългарският боксьор Тервел Пулев записа голяма победа над американеца Дешон Уебстър, която му донесе колана за Интерконтиненталната титла на WBA в зала “Колодрума” в Пловдив. По този начин Тервел продължи мощния си поход към Топ 20, изигравайки пълни 36 минути (12 рунда) и бе обявен за победител след 12 рунда.

    „Не мисля, че всеки би се справил с него. Сериозен боксьор от САЩ. За нас е огромна радост, че ние го победихме в почти всички рундове. Горд съм да играя пред тази невероятна пловдивска публика. Няма къде да се хвърли яйце и да се счупи. Благодаря!”, заяви Тервел след мача.

    „Трудно беше да го спирам, той влизаше с главата напред, но това си е за негова сметка”, каза още звездата на българския бокс. Тервел коментира още: „Умора има. Ние сме тренирали, мисля, че се получи. Изкарахме рундовете с равномерно темпо”.

    „За мен е важно спортът да бъде това, което е. Разделени сме, останахме 6 милиона души в България. Спортът е феномен, който може да ни обедини! Благодаря ви от сърце на всеки един!”, завърши щастливият Тервел.

    Горе