Дядо Коледа дойде в УМБАЛ Бургас и зарадва най-малките пациенти

dqdo-koledaВсе повече доброволци откликват на призива на УМБАЛ Бургас да се включат в Коледното тържество за детските отделения. Празничната програма с песни и танци е съставена изцяло от бургаски талантливи деца, а подаръците са осигурени от дарители. Ръководството на болницата, представители на Община Бургас, Областна администрация, РЗИ и РЗОК донесоха торбички с лакомства и пожелаха на децата и техните родители бързо оздравяване и прибиране у дома за празниците.

Коледен флашмоб и Коледарски обичай подготвиха за децата учениците от Търговската гимназия. Те сътвориха и ръчни картички с пожелания. Подаръци имаше и от Английската гимназия, от “Зонта Клуб – Бургас”, от дамски клуб „Инър Уийл“.

Изпълненията на Стела Черноглазова, Росина Денева и Дона Недин от детски хор “Милка Стоева” разчувстваха присъстващите. А гайдарските мелодии на Павел Димов и Димитър Петков от СУ “Димчо Дебелянов” върнаха всички към традициите на българските Коледни празници.

Обичаният от бургазлии актьор Стоян Памуков и тази година се превъплъти в ролята на Дядо Коледа. Снежанка, която миналата година бе студентка, вече е дипломирана медицинска сестра и работи в болницата.

Двамата раздаваха подаръци и веселиха малчуганите, които един през друг се надпреварваха да се снимат с тях пред елхата.