Излезе книга за историята на с. Александрово

alexandrovoВ навечерието на коледните празници бе представена първата книга – исторически очерк за село Александрово, съобщават от пресцентъра на Община Поморие.

Авторът на книгата Николина Керчева е родена в поморийското село Гълъбец през 1945 г. Има 43 години педагогически стаж, а в момента е организатор културни дейности при местното читалище. Омъжена и понастоящем живееща в с. Александрово, тя се нагърбва с нелеката задача да издири, събере, систематизира и да предаде в подходяща форма знанието за миналото и обичаите на селото.

„Изданието няма претенции за изчерпателност, но очертава и прави обзор на някои събития и факти от миналото и настоящето. Книгата е необикновена, защото чрез нея подаряваме слово, история и чувство на родолюбие и принадлежност към рода. Това е повече приказка за Александрово, отколкото историческо четиво. Но книгата може  да послужи като основа за по-задълбочено проучване и разширяване сведенията за историческото минало на Александрово”. Това сподели авторът Николина Керчева и благодари на Община Поморие и на всички за оказаната помощ, с предоставянето на лични материали и спомени за китното поморийско село.

Жители на с. Александрово изпълниха музикални поздрави и приветстваха авторката за труда и обичта към родното им място. Книгата е издадена с финансовата подкрепа на Община Поморие и може да бъде закупена в кметството на с. Александрово. Събраните средства ще се използват целесъобразно за нуждите на НЧ „Здравец 2013” – с. Александрово.