Ето кои са най-добрите спортисти на Поморие за 2019 година

handbНа тържествена церемония бяха наградени най-добрите спортисти на Поморие за 2019 година. Показа се  нужното уважение към спортистите и треньорите,  за вложения от тях труд, енергия,  воля, както и признание за шампионските титли,  за спортните им   успехи.

Председателите на спортните клубове представиха предварително своите номинации за „Треньор на годината”, „Отбор на годината” и „Спортист на годината”. С тайно гласуване 9 -членен състав на Обществения Съвет по спорта излъчи победителите в отделните категории на база Правила за тяхното определяне.

Ето 10-те най-добри спортисти на община Поморие за 2019 г., изброени по азбучен ред:

ВАНГЕЛ ДИМИТРОВ

от СК „АТЛЕТ 2004”, с треньор Мая Жекова

Постижения: 3-то място на Национален шампионат на писта 3 000 м. и 3-то място на Национален шампионат по крос-кънри 4 000 м.

ГЕРГАНА ДИМИТРОВА

от ОМСК „ЦИКЛОН”, с треньор Георги Райчев

Постижения: 3-то място Държавно първенство клас Лазер 4,7

ДАВИД АБРАШЕВ И ГЕРГАНА ВЕЛКОВА

от КСТ „Поморие”, с треньор Никола Абрашев

Постижения: Вицешампиони на България

ДЕСИСЛАВА ТРИФОНОВА И ЕЛВИН КОНСТАНТИН

от КСТ „Поморие”, с треньор Никола Абрашев

Постижения: Танцовата двойка е на челните места в националната ранглиста и е с призови места в престижни международни  турнири.

ЕМИЛ ДИЧЕВ

от ОХК „Поморие”, с треньори  Красимира Каръкова и Петя Митева

Постижения: Републикански шампион на България за 2019 г. момчета до 12 г.; Голмайстор на зона „Тракия”; Приз за „Най-полезен състезател” и включен в „Златната седмица” на Държавното първенство – финален турнир.

МАРТИН ДОЙЧЕВ

от ОФК „Поморие”, с треньор Лъчезар Данев

Постижения: 3 място за първенство 2018/2019 и 3 място за първенство  2019/2020 в класирането на зонална група – Бургас

МИРОСЛАВ БОНЕВ И ЕМИЛИЯ ДЖЕЛЕБОВА

от КСТ „Поморие”, с треньор Никола Абрашев

Постижения: Танцовата двойка е на челните места в националната и международната ранглиста. Представители на България на две световни първенства в Китай и Русия.

ПЛАМЕН БОЖКОВ И ДАНИЕЛА ГОЧЕВА

от ОМСК „ЦИКЛОН”, с треньор Георги Райчев

Постижения: 1-во място на Държавно първенство – екипаж клас „Кадет”

РОСТИСЛАВ СТОЯНОВ

от Айкидо клуб „Поморие 97”, с треньор Димитър Петров

Постижения: 1-во място на Държавен шампионат по Кудо в гр. Сопот и 1-во място на Международен шампионат по Кудо в гр. Поморие

ТОДОР ТУЗЛУКОВ

от  ОМСК „ЦИКЛОН”, с треньор Стоян Тузлуков

Постижения: 1-во място на Държавно първенство клас „Оптимист”

79812033_2531615550495522_8849370695650508800_o-scaled-1920x640

Много спортисти от Поморие се състезават за  отбори от други населени места, затова имаше и  награждаване с приз „Поморийска гордост”, съобщи Аделина Чолева, експерт спортни дейности към Община Поморие.

 

„Поморийска гордост”
ТЕОДОР  СКУМОВ – плуване,

ПК „Бриз“ Бургас

Постигнати успехи от международни първенства и турнири:

5 златни; 12 сребърни; 13 бронзови медала

Теодор  Скумов завърши най-успешната си досега спортна година, като в класическата дисциплина 100 м свободен стил  Тео спечели бронзов медал, който се оказа и единствен при момчетата за всички клубове от областта.

С това младият спортист от Поморие закръгли спечелените през 2019 г. медали от национални и международни състезания на впечатляващите 30.

БОРИСЛАВ МИТЕВ състезател на СК по Борба „БУРГАС” гр.Бургас 2 място Държавен шампионат,

4 място Балканиада,

1 място на престижен международен турнир

ХИЛИН МУСТАДЖЕБ

СК по художествена гимнастика „Черноморец”-Бургас

2 място на Държавно първенство – „Б” категория -ансамбъл девойки мл.възраст до 10г.
ПАУЛА ГЕОРГИЕВА

СК по художествена гимнастика „Черноморец”-Бургас

2 място на Държавно първенство – „Б” категория -ансамбъл девойки мл.възраст до 10г.
ЖАНИНА АНДОНОВА

СК по художествена гимнастика „Черноморец”-Бургас

2 място на Държавно първенство – „Б” категория -ансамбъл девойки мл.възраст до 10г.
ВИКТОРИЯ МАСЛАРОВА

СК по художествена гимнастика „Черноморец”-Бургас

2 място на Държавно първенство – „Б” категория -ансамбъл девойки мл.възраст до 10г.
ТЕОДОР ПРАШАНОВ

Детски ФК „Звездичка”-Бургас

Набор – 2009

7 първи места на национални футболни турнири

3 място – София Къп

3 първи места на  Международни футболни турнири в Украйна, Сърбия, Турция  и други

 

armenБорислав Митев беше награден от Армен Назарян, един от властелините на класическата борба в България, със своите две олимпийски, три световни и шест европейски титли.  Армен Назарян присъства в Поморие  на официалната церемония по награждаването на най-добрите спортисти, заедно със своя син Едмонд Назарян, който е само на 17 години и  има вече две европейски титли, спечелен бронз от световно първенство и бронз от олимпийски игри.

Победителят в категория „Треньор на годината” за 2019 г. е Красимир Пчеларов, който работи с деца в ОФК „Поморие”. Той подготвя две детски групи, наброяващи 18 деца. Треньор е на отборите „Футбол 7“, с 24 деца и „Футбол 9“ с 23 деца. Младите таланти на Красимир Пчеларов, общо 65 деца, участват в първенствата на Зонална група – Бургас. Треньорът бе награден от председателя на Общинския съвет Адам Адамов.

Кметът на община Поморие Иван Алексиев награди отбора на годината. Призът спечели хандбалният отбор момчета, с треньори Красимира Каръкова и Петя Митева. Тази година момчетата от хандбалния клуб „Поморие“ спечелиха шампионата, без загуба, побеждавайки всички 29 отбора, участващи в Държавното първенство.

Малките възпитанички на Школата за класически балет „Елеганс” гр. Поморие с художествен ръководител и хореограф Таня Коева, от Клуба по спортна акробатика „Нефтохимик-2011” с треньор Гергана Денева и възпитаничките на  Рада Вражева от СК по художествена гимнастика  „Черноморец” поднесоха своите поздрави.

Демонстрация на бебешки маратон имаше в дисциплината  4 по 4, а именно: изминаване на 4 метра с лазене на 4 крака. Това извършиха атлетите с памперси Константин Мирославов Динолов на 1 г. и 3 месеца и  Зорница Ивайлова Денева на 1 г. и 1 месец, бъдещите спортисти на Поморие.

Всички спортисти, треньори, родители и  присъстващи в залата на НЧ „Просвета 1888“ в Поморие направиха вечерта  на спортната слава специална, вълнуваща и неповторима.