Премиерът Борисов инспектира обхода на Поморие в последния ден на 2019г. (видео)

Снимка: Стопкадър от видеото във ФБ

Премиерът Борисов провери на място строителството на обхода на Поморие. Участъкът е около 5 км. „За новия сезон обходът на град Поморие трябва да е готов, така трафикът за курортите няма да влиза в Бургас и туристите ще имат пряк достъп до тях“, обясни премиерът.

“Тук бяха блата. Докато се прави – не се вижда, после минават и забравят какво е било”, коментира Борисов. Според премиера до месец май “всичко трябва да е станало”.

По-нататък по строящия се път го посрещна кметът на Бургас Димитър Николов, евродепутатът Ивелина Василена и фолклорна група.

Жените в групата го почерпиха с пита и сурвачки за внуците. Сред посрещачите бяха зам.кметът на Поморие Янчо Илиев, председателят на Общ. съвет Поморие Адам Адамов, общински съветници, кметът на Ахелой Иван Георгиев.

Каквото сме обещали, го правим и е видимо. Ето го техния – стария път, ето го нашия. Защо не го направиха, откога е Слънчев бряг? Нямаше пречиствателни станции, хората влизаха в морето и излизаха с разстройство, коментира критиките на Нинова и социалистите Борисов.

“Ще посрещаме новата година, когато свършим работа! Нова година ще посрещнем май месец”, отговори Борисов на въпроса къде ще посреща Нова година. Очаква се тогава да бъде готов пътя от магистрала “Тракия” към Поморие и Слънчев бряг, който премиерът инспектира.

“Помня преди години на 31 декември извозвахме два метра сняг, сега е страшна суша. Житото върви добре, но ако скове студ и не падне сняг, не е хубаво”, отбеляза премиерът.

На тръгване Борисов покани в джипа си Димитър Николов и двамата се отправиха към “Арена Бургас”, за да видят как върви строежът там.

На въпроса защо предпочете обхода на Поморие в последния ден на 2019г. Борисов отговори: “Впечатлих се, Деси Радева така го хвали Бургас, че викам да дойда да видя да не е станал преврат някакъв”,

“Няма такова нещо”, бързо вметна кметът.

По време на инспекцията си премиерът отбеляза, че всички говорят за туризъм, но довеждащата инфраструктура е от изключително значение, тя осигурява бързо придвижване и без задръствания.

Според министър-председателя Борисов няма причина обходът на Поморие да не бъде готов за новия летен сезон. „Трябва да се спазят сроковете и ще видите колко ще се облекчи движението“, изтъкна премиерът Борисов. Той подчерта, че всичко това става възможно, благодарение на добрата работа на държавата, чийто Брутен вътрешен продукт към момента е 120 милиарда лева. „Гоним 130 милиарда БВП, затова правим и 4-лентови магистрални пътища“, каза още Бойко Борисов. По думите му, докато трасета като настоящото се изграждат, това не се вижда, а после бързо се забравя какво е било преди. Премиерът напомни, че по Южното Черноморие липсваха и пречиствателни станции.

Участъкът, който инспектира премиерът Борисов, е с дължина от около 5 километра и с него ще се довърши цялото разширение на пътя Бургас-Слънчев бряг. Другите участъци вече са пуснати в експлоатация и значително се облекчава трафикът, особено в туристическия сезон.

https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/2633648933529827/

2 Отзиви

  1. 1. Трафика ще продължава да минава през Бургас, докато не се реализира обхода на Бургас
    2. Там никога не е имало блата, Г-н Премиер! Сменете си съветниците, или си направете елементарна справка
    3. На региона е нужна магистрала, която да свързва Бургас и Варна

  2. Толкова некачествено строителство на магистрали, саниране на блокове както и европроекти се видя, че с такива фирми не става. Докато построят нещо то вече е за ремонт. А пътищата на които само им запълват дупките са от преди 45 и повече години издържали на всякакви условия.