Емил Димитров-Ревизоро ще е новият министър на околната среда и водите

revizoroДепутатът от “Обединени патриоти” Емил Димитров, известен като Ревизоро, е кандидатът за нов министър на околната среда и водите.   Решението той да бъде кандидатът за наследник на обвинения в умишлена безстопанственост заради водната криза в Перник Нено Димов, който подаде оставка в петък, е взето снощи от ръководството на ВМРО, в чиято квота е ресорът. Предполага се, че е било одобрено от коалиционния партньор от НФСБ Валери Симеонов, който днес каза само, че срещата при Борисов е била изключително неприятна и пожела да звъни на тел. 112, за да го пуснат медиите да си ходи.

След съвета при Борисов вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов даде да се разбере, че на срещата малкият коалиционен партньор е изразил несъгласие Нено Димов да се превръща в “изкупителна жертва за всички грешки години назад”, тъй като е утвърждавал дадени му от ВиК дружествата графици, които са на подчинение на друго министерство – на регионалното развитие и благоустройството.

Той информира, че за поста “Обединените патриоти” са предложили Емил Димитров-Ревизоро. По думите на вицепремиера основна задача на новия министър е да направи ревизия на цялата система, за да не се допуска водна криза и в други градове. Минути по-късно от екипа на Борисов уточниха, че Димитров е кандидатът за нов министър.

Снощи представители на ВМРО чакаха среща с Валери Симеонов и не се ангажираха дали Емил Димитров-Ревизоро ще е единственият кандидат, макар да имаше непотвърдена информация, че той е фаворит.

Днес Симеонов, който е имал конфликти с него заради законопроекти за домашната ракия и горивата, не обяви как се е съгласил с номинацията. Той не отговори еднозначно дали е стабилна коалицията.

Емил Димитров-Ревизоро е от Перник, депутат е от патриотичната коалиция втори мандат и се води от гражданската квота на ВМРО. Той бе вносител на един от най-големите според опозицията лобистки закони – за опрощаване на 58 млн. лв. на братята Кирил и Георги Домусчиеви, който бе отменен след президентско вето.

При избора на Сотир Цацаров за председател на антикорупционната комисия депутатът обяви, че той го е убеждавал да се кандидатира. Преди да стане ревизор, Димитров е бил хореограф. По времето на правителството на Симеон Сакскобургготски е бил шеф на митниците.