Финансовата рамка на бюджета на Община Поморие за 2020 г. е 29 318 611 лв.

yancho-ilievФинансовата рамка на бюджета на Община Поморие за 2020 г. е 29 318 611 лв. От тях данъчните приходи са 7 890 500 лв., неданъчните  приходи са 8 036 028 лв., субсидии – 14 825 201 лв. Преходният остатък от 2019 г. е 1 727 613 лв.

„Изпълнението на бюджета за 2019 г. е 100 % в графа собствени приходи, или 15 700 хил. лв.  Затова тази година залагаме 16 млн. лева с ясното съзнание, че това е едно много сериозно предизвикателство, но е напълно изпълнимо. Бюджетът ни отново е балансиран, а капиталовата програма обхваща всяко едно населено място. Изключително важно е да се знае, че тази година не се предвижда увеличение на местните данъци. Изключение прави само такса смет, но за определени населени места – там, където не се заплаща равностойно, таксата е изравнена с разхода, който се прави за услугата. ”, каза кметът на община Поморие Иван Алексиев по време на общественото обсъждане на бюджета за 2020 г.

Заместник-кметът по бюджет и финанси Янчо Илиев подробно представи пред присъстващите на срещата в Поморие всички заложени в новия бюджет параметри и източниците на финансиране. Капиталовата програма на общината за 2020 г. е 28 404 941 лв., от които над 25 млн. лева са от спечелени проекти, с подписани договори за европейско финансиране.

Проектобюджетът беше представен във всички населени места в община Поморие лично от кмета Иван Алексиев и/или неговите заместници Янчо Илиев и инж. Кунчо Гайдов. На всички срещи присъстваха председателят на Общинския съвет Адам Адамов и общинските съветници,  съобщават от пресцентъра на Община Поморие.

След направените корекции и допълнения от жителите на общината,  проектобюджетът ще бъде внесен в Общински съвет Поморие. В продължение на една седмица ще се разглежда от постоянните комисии, след което ще бъде гласуван на заседание през месец февруари.

5 Отзиви

  1. Кухото парче

    Бюджетът е кух. Не са предвидени средства за най-наболелите проблеми. Вечно отлагане на важни проекти и искания. За сметка на това се изстисква всяка стотинка от гражданите. Градът ни заприличва на Припят след всеки септември. Един 60-дневен сезон не може да е оправдание за безумните такси смет, които ни налагат. За пореден път управата се измъква от проблемите като настройва гражданите един срещу друг.

    • Още по-голям абсурд, е че през именно тези 60 дни боклуци заливат града всеки уикенд!
      Да попитам администрацията защо не предложи сезонен график на сметоизвозването?
      Не може да се водим за курорт, а да тънем в мръсотия посред сезон, който на всичкото отгоре е къс, и администрацията не прави никакви стъпки за увеличаването му!

  2. Г-жа Злоба страшно се компрометира със злобарското си изказване. Жалко за децата в ОДК – ще им увреди психиката!!! А тя самата е за СЪЖАЛЕНИЕ!!!

  3. В. Георгиева

    Защо общината публикува снимки на присъствалите на обсъждането на Проектобюджет 2020 жители на община Поморие, а пренебрегва участието на поморийци на 17.01.2020. в ГХГ?! Залата на 2-я етаж беше пълна с представители на общинската администрация, общински съветници, граждани. Обсъжданията бяха разгорещени, всичко се засне и записа и …. последва информационно затъмнение!
    В празна зала ли представяхте Проектобюджет 2020?! През цялото време служителки от общината снимаха с телефоните си, журналистка от БНР правеше запис…
    Защо отправяте покана към поморийци за обществено обсъждане, когато след това криете всичко???!!!