13 съдебни заседатели положиха клетва в Районен съд – Поморие

syd-pm13 съдебни заседатели положиха клетва в Районен съд – Поморие. Това стана  на официална церемония днес пред Общото събрание на съдиите. Присъстваха председателят на Районен съд – Поморие Нася Япаджиева и всички магистрати. Заседанието започна с полагане на клетва на съдебните заседатели. Техният мандат е 4-годишен /2020-2023 г./. Те са избрани на заседание на Общински съвет – Поморие и списъкът е утвърден от Общото събрание на съдиите в Окръжен съд гр.Бургас.

Днес заседателите се заклеха в името на народа да прилагат точно Конституцията и законите на Република България, да изпълняват задълженията си по съвест и вътрешно убеждение, да бъдат безпристрастни, обективни и справедливи, също и да помнят тайната на съвещанието, съобщиха от Районен съд – Поморие.

След полагането на клетвата, съдия Нася Япаджиева поздрави заседателите, положили клетва. Тя изказа надежда, че избраниците ще осъществяват дейността си съвестно, без да се поддават на натиск под каквато и да е форма.

По – късно се проведе началното обучение на съдебните заседатели по програма на Националния институт на правосъдието с лектор съдия  Димитър Димитров.

Избрани съдебни заседатели са : Асенийе Салиева Баева, Атанас Иванов Атанасов, Атанаска Димитрова Драгнева, Георги Веселинов Драгоев, Даниела Костова Кънчева, Диана Янакиева Апостолова, Красимира Михайлова Пеева, Кольо Георгиев Николов, Мария Димитрова Нейчева, Минка Александрова Георгиева, Петя Славова Георгиева, Славей Димитров Канариев, Станина Веселинова Делина.