Разпоредително заседание по дело за убийство до бургаската гара

syd1Окръжен съд – Бургас проведе разпоредително заседание по дело за извършено убийство в градинката до ж.п. Гара Бургас. Подсъдим по делото е Петър П. Той е обвиняем за това, че вечерта на 18.06.2016 г. срещу 19.06.2016 г., около 00:00 часа, в гр. Бургас, в градинката до ж.п. Гара Бургас, при условията на опасен рецидив и по хулигански подбуди умишлено умъртвил Н. Г., като му нанесъл множество силни удари, вследствие на което причинил на Н. Г. черепно мозъчна травма и изпадане в състояние на кома, продължила до смъртта му, настъпила на 03.07.2016г., като убийството е извършено по особено мъчителен начин за пострадалия и с особена жестокост.

Окръжен съд – Бургас конституира като частни обвинители и граждански ищци К. Г., майка на пострадалия и неговата сестра, С. Й. Съдът прие за съвместно разглеждане в настоящия наказателен процес предявените граждански искове – от К. Г., обезщетение за причинени й неимуществени вреди от смъртта на нейния син в размер на 200 000 лв. и обезщетение от 1 500 лв. за причинени имуществени вреди и от С. Й., обезщетение за претърпени неимуществени вреди в размер на 130 000 лв.

Съдебната инстанция счете искането на защитата на Петър П., за връщане на делото на държавното обвинение поради допуснати съществени процесуални нарушения в досъдебното производство, за неоснователно. Бургаският окръжен съд потвърди и взетата спрямо подсъдимия мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Делото ще бъде гледано по общия ред. Следващото заседание е насрочено за 04 март 2020 г.