„РазЛичен“ – изложба скулптури и фотографии на Христо Генев

galeriq-pavilionГалерия „Павилион“- Несебър, започва изложбената 2020 година с представяне на скулптури и фотографии на художника Христо Генев. Христо Генев е автор, на чиито изложби нямаме възможността да се насладим достатъчно често, но произведенията му се помнят дълго и оставят трайни следи у публиката. Почеркът на Генев се запазва във времето непроменен и уникален: чистота на линията, плъзгаща се с увлекателен преход от една форма към друга – фантазни образи, които насичат дъха. Изложбата „РазЛИЧЕН“ е нов поглед към вече познатите пластични работи на автора – скулптурите се допълват от снимани от автора монохромни фотографии, чийто обект са същите тези пластики, но видени от различен „вътрешен“ ракурс.

Официално откриване:

23.01.2020, четвъртък, от 18:00 ч. в Галерия „Павилион“

Несебър – Нов град, ул. Хан Крум 2

Изложба „разЛИЧЕН“ ще бъде в Галерия „Павилион“ от 20.01.2020 до 10.02.2020.

За автора:

Христо Генев е директор на Художествена галерия – Казанлък от 2001 г. Има редица участия в изложби, пленери и други национални форуми на изобразителното изкуство, както и самостоятелни изложби.
В „РазЛИЧЕН“, художникът показва пластики от дърво и бронз, както и монохромни фотографии, снимани от самия него. Скулптурите в изложбата са плод на работата му през последните няколко години. Много от тях публиката вижда за пръв път.