Вие сте тук: Начало » Актуално » Борисов за Наредба Н-18: “Искаме сивия сектор за излезе на светло”

    Борисов за Наредба Н-18: “Искаме сивия сектор за излезе на светло”

    bb“Искаме сивият сектор да излезе на светло. Целта на тази наредба /H-18/ е такава”, заяви премиерът Бойко Борисов. Според него, когато държавата тръгне да не изпълнява своите функции, изведнъж става проблем. „Ако изтеглим наредбата, ще кажете, че държавата не си изпълнява функциите“, каза Борисов.

    „В България всичко трябва да е без пари, а в Сърбия и Гърция си плащаме за магистрали, дори до Солун сложиха още една такса от две евро, за която българите не се оплакаха и си платиха, но у нас държавата ни е длъжна. Когато отидете в заведение в Европа ви дават касови бележки, а в колко ресторанта в София ви дават касова бележка?“, попита Борисов.

    „Ресторантьорите казват: „Намалете ни ДДС-то на 3%, защото иначе ще фалираме“. Искате да отидете на черно да си купувате домати, краставици, месо? Добре, ще разпоредя на Горанов и ще оттеглим наредбата, но утре ще напишете, че държавата не си изпълнява функциите. Кое да направим!? Колко иновативен е този бизнес, че оборотите му достигат до Макао и се връщат пак в България?“, попита премиерът и сподели, че правителството гледа да има повече пари за пенсии и доходи, а в следствие на което получават въпроси дали са задържали малкия и среден бизнес.

    Финансовият министър Владислав Горанов ще проведе среща с хотелиери и ресторантьори по въвеждането на Наредба Н-18 за касовите апарати.

    Припомняме, че  промените в Наредбата изправиха в стачна готовност хотелиери, ресторантьори и търговци, които готвят национален протест в сряда (29.01) от 12.00 часа пред Народното събрание. Те настояват не само за отлагане на влизането в сила на наредбата, а и за намаление на ДДС на 5% и отмяна на текстовете в наредбата на НАП за запечатване на търговски обекти без изрично доказана вина от страна на търговеца.

     

    Един коментар

    1. Сивия сектор Г-н Премиер е следствие, а не причина! Следствие на политиката Ви във всеки един сектор на икономиката Ни, която съсипвате и в трите си мандата! Мечтата ми е да се пенсионирате, а пенсията Ви да зависи от прокудените от Вас, а не от сивия сектор!
     Интересно твърдение, което не кореспондира с това на финансовия Ви Министър от днес!
     Като сте тръгнали да говорите с цифри, кажете заведенията за хранене (най-общо казано) какъв БВП създават?
     Кажете колко хора са заети в тази сфера от икономиката?
     Кажете какви са данъчните постъпления от оборотите им?
     Кажете как така България не може да промени ДДС ставките, както са го направили 26 Държави?
     Кажете тези 26 Държави какъв им е БВП, и какви са постъпленията от ДДС с намалени ставки?
     Когато бъркате контрол, който трябва Държавата да осъществява с Управлението, което искате да монополизирате се получава точно такова следствие! Данъчен батак е за мен точната дума.
     Просто си отидете с мир!

    Коментар

    Вашия имейл няма да се публикува.Задължителни полета са отбелязани с * *

    *

    Горе