Допълнителни прожекции на “Аз, Леонардо” и “Микеланджело: безкрайност”

kinoПоради големия интерес и многобройни запитвания относно филмите “Аз, Леонардо” и “Микеланджело: безкрайност”, в началото на следващата седмица ще има допълнителни прожекции и на двете ленти, информират от Община Бургас. Те ще се състоят на 3 и 4 януари (понеделник и вторник).

Филмите за световноизвестните художници дадоха старт на инициативата “Кино за приятели” в Бургас. Проявата ще популяризира интересни филмови заглавия от европейското кино. Всички прожекции ще се състоят в Културен център “Морско казино”, зала “Петя Дубарова”, от 19.00 часа. Билетите са в продажба на каса “Часовника”. Цената им е 8 лева, а за пенсионери, ученици и студенти – 6 лева. Местата са ограничени.


Филмът ”Аз, Леонардо” показва мъжа, художника, учения и изобретателя – чрез това уникално, прелестно, завладяващо пътуване в ума на Леонардо. Лентата отбелязва 500 години от смъртта на енциклопедичния гений на Ренесанса. Бестселърът на Франческо Фиорети виртуозно съчетава интригуващ криминален сюжет с внушителна картина на епохата и ярък портрет на Леонардо да Винчи. Уникално и изненадващо пътуване през живота и творбите на абсолютния гений на универсалното изкуство: Микеланджело Буонароти.

”МИКЕЛАНДЖЕЛО: безкрайност” е ангажираща и иновативна кинематографична история, първият арт филм, направен някога за изкуството на Микеланджело Буонароти. Този удивителен филм, заснет с най-съвременните технологии, проследява основното скулптурно и живописно творчество на Микеланджело, показвайки най-известните му шедьоври: таванът на Сикстинската капела, Пиета, Давид, Моисей, Куполът на Свети Петър, Дони Тондо и други творби.