Санкциониран е 21-годишен за дрифтиране на паркинга на МОЛ

drift21-годишен бургазлия, дрифтиращ с лек автомобил „Мерцедес”, с бургаска регистрация в Mall „Галерия” в к-с „Славейков”, е установен и санкциониран от служителите на сектор „Пътна полиция” при ОДМВР – Бургас.

Бургазлията изпълнявал рискованите маневри в подземния паркинг на търговския обект, като е забелязан от служителите на частната охранителна фирма. Те подали своевременно сигнал до контролните органи и съдействали за задържането на бургазлията.

На нарушителят е съставен акт, който ще доведе до санкция – една година лишаване от правоуправление и глоба в размер на 3 000 лв. Лекият автомобил, ползван от рисковия водач, е спрян от движение, тъй като е констатирано и допълнително затъмняване на стъклата, нарушаващо законовите изисквания.

Този случай не е първия за санкциониран водач, дрифтиращ в затворения паркинг на Mall „Галерия” в к-с „Славейков”. Своевременно след подаване на сигнал било от охранителната фирма, било от граждани, контролните органи вземат отношение към всеки от случаите, но обичайно „нарушителите” разполагат с т.нар. „съгледвачи”, които сигнализират при влизане на полицейски автомобил в зоната на закрития паркинг. Оттук нарушителите предприемат мерки за да се укрият, но контролните органи се снабдяват със записи от видеокамерите, разположени в обекта и заснели нарушението. На база видеозаписите се образуват административни производства и издирват нарушителите с цел санкциониране.

Предприетите от служителите на МВР и управата на търговския обект мерки за снижаване броя на случаите с рисково шофиране или дрифтиране в затворения паркинг ще продължат и за в бъдеще, като призоваваме гражданите, станали свидетели на подобно поведение да сигнализират своевременно на тел. 112!