Борисов: Радев не дава доверието, че да го сваля

image_8147750_126
Бойко Борисов – кадри от фейсбук страницата

Премиерът Бойко Борисов инспектира изграждането на тръбата от Мало Бучино, която ще реши водния проблем в Перник. По този повод той коментира пред журналисти изявлението на президента Радев за сваленото доверие от правителството.

“Как ще го свали някой нещо, което го няма. Това е пряка намеса в независимостта на властите. Точно обратното на това, което винаги е говорил. Няма право да коментира така това управление, спечелило избори по демократичен начин. И днес социологическите агенции дават, че ГЕРБ е първа политическа сила. Той е на настроения. Явно му влияят проблемите, които има има с прокуратурата, от които ние сме се дистанцирали”, заяви Борисов.

“Нямаме допирни с точки, освен събранията на Консултативните съвети по национална сигурност, на които нищо не се коментира. Той днес говори днес за водоснабдяването – нима кметът Владимиров не обясни, че повече от 70 г. неговата партия нищо не е правила.”

“По никакви теми не сме работили заедно, че да се чувствам ощетен”, каза още премиерът и допълни Радев не дава доверието, че да го сваля. “Опасно е да атакуваш прокуратурата, затова си търсиш друг враг. Аз декември месец съм свалил доверието си от президента. Това ми е официалният коментар”, изтъкна Борисов. Той на няколко пъти заяви, че никога не е казвал, че ще се кандидатира за президент.

“Не се притеснявам, ако Радев направи партия. Има избори, които ще решат всичко”, категоричен е министър-председателят. “Не знам защо днес е избрал момента да каже, че сваля доверие от правителството, при положение, че преди 3 дни е казал, че то се справя прекрасно”, каза Борисов.

https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/2666895370205183/

 

1 коментар

  1. Това Управление не е избрано от Народа за разлика от Президента! Погледнато през призмата на цифрите, с които умеете да внушавате чрез зависимите вам Институции, то има по-малък процент от този на ВСС!
    Отивай си !