Вие сте тук: Начало » Актуално » ДАНС с пълна проверка на приватизацията

    ДАНС с пълна проверка на приватизацията

    DANSГлавният прокурор Иван Гешев възложи на Държавна агенция “Национална сигурност” (ДАНС) да извърши пълна проверка на целия приватизационен процес и на последващия контрол от отговарящите за това министерства, агенции и други държавни ведомства, съобщи пресслужбата на прокуратурата.

    Проверката трябва да обхване всички приватизационни сделки, извършването на плащания по тях, независимо от вида на платежните средства, както и всички направено при следприватизационния надзор.

    ДАНС следва да установи събрани ли са предвидените в приватизационните договори неустойки, лихви, обезщетения и банкови гаранции, в случай на тяхното частично или цялостно неизпълнение. Във връзка с това службата трябва да установи предприето ли е нещо за разваляне на приватизационните договори, когато те не са били изпълнени.

    Проверяващите трябва да установят как е била водена документация по текущия следприватизационен контрол, извършвани ли са проверки по изпълнение на приватизационните договори и била ли е актуализирана своевременно информацията в публичните регистри.

    В обхвата на проверката трябва да бъдат анализирани и одитните доклади на Сметната палата и как са изпълнявани нейните указания.

    Един коментар

    1. Приватизацията е следствие, а не причина Г-н Гешев! Ако ще разследвате приватизацията, то разследвайте, и причините за нуждата от раздържавяване! Да не казвам, че всички приватизирани предприятия бяха в "списък" за ликвидация! Знаете ли какво е ликвидация, Г-н Гешев?
     Ще разследвате ли, и Агенцията за следприватизационен контрол?
     Ще разследвате ли политици, които са гласували промените в Закона за хазарта?
     Съмнявам се!

    Коментар

    Вашия имейл няма да се публикува.Задължителни полета са отбелязани с * *

    *

    Горе