Шеф Манчев ще оценява участниците в кулинарно състезание в Бургас

manchevНа 22 февруари 2020 г. в гр. Бургас ще се проведе кулинарното състезание “Ти си ШЕФ-ът”, в което ще се включат деца от социални услуги и деца от Професионалната гимназия по туризъм “Проф. д-р Асен Златаров”.

Събитието е част от Националната кампания “Мисията е възможна” на Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси”, свързана с деинституционализацията на грижите за деца в България. В събитието ще участват зам.-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова, кметът на Община Бургас Димитър Николов, зам.-кметът Йорданка Ананиева и народни представители.

Кулинарното състезание “Ти си ШЕФ-ът” ще даде възможност на деца от социалните услуги в Бургас да открият готварските си способности. Всяко дете ще успее да се разпознае като шеф на собствения си живот и шеф-готвач в кухнята. Ястията на участниците ще бъдат оценени от шеф Иван Манчев.

Кулинарното състезание ще се проведе от 11:00 часа на 22 февруари (събота) в Професионалната гимназия по туризъм “Проф. д-р Асен Златаров”, на адрес: гр. Бургас, ж.к. “Братя Миладинови”, бул. “Стефан Стамболов” № 53. В 10:30 часа е предвиден брифинг за журналистите, в който ще участват зам.-министър Зорница Русинова, кметът на Община Бургас Димитър Николов и народни представители.