Дългоочакван сериал стартира на 25 февруари по NOVA

yagodova-lunaБроени дни преди премиерата на дългоочаквания пилотен епизод, „Ягодова луна“ събра в ексклузивна среща актьорски състав, екип и гости от Столична дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. По време на събитието бяха излъчени ексклузивни кадри, които представиха някои от основните сюжетни линии и главните герои в историята.

“Ягодова луна“ е сериал, който ще ви изненада с разказ за едни много специални хора – пожарникарите. В сериала ще видите преплитащи се сюжетни линии и любов, а освен тях – екшън и каскади.“ сподели актрисата Радина Боршош в дискусия след прожекцията. В разговора се включиха Девора Йовчева – изпълнителен продуцент на сериала, както и сценаристът Милена Фучеджиева.

В събитието взе участие и комисар Тошко Тошев, заместник-директор на Столична дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, който лично поздрави Асен Блатечки за автентичното представяне на униформата. „По време на снимките разчитахме изцяло на подкрепа на професионалистите. Всички пожарникарски костюми са истински и са на действащи хора в тази прекрасна професия.“ допълни Блатечки. Представителите на пожарникарската гилдия от своя страна бяха категорични в умелото пресъздаване на професията в „Ягодова Луна“.

„С Елена Иванова, с която работим в тандем, стигнахме до идеята да покажем живота на съвременните пожарникари през драмите на героите – тези, които преживява всеки българин, всеки родител, всеки влюбен. Пожарникарската професия остава една от най-важните и чисти професии в днешни дни. Хората, които работят това, живеят един изключително достоен живот, който не подлежи на никаква морална корупция. Това ще видите и в сериала.“ каза Милена Фучеджиева.

Откриващото събитие представи звездния каст с участието на Асен Блатечки, Александър Сано, Радина Боршош, Рая Пеева, Димо Алексиев, Ваня Джеферович, Невена Бозукова, Албена Колева, Мартин Смочевски, Ивайло Захариев, Стефан Иванов и други.

Не пропускайте “Ягодова луна” на 25 февруари от 22:00 ч. по NOVA!