Потвърдена оправдателна присъда

syd1Бургаският апелативен съд потвърди присъда на окръжните магистрати, с която Борислав Й. е признат за невинен по обвинението в причиняване на смърт по непредпазливост на наемодателя Пламен П., вследствие на умишлено нанесена лека телесна повреда – удар с чиния в областта на главата. Случаят е от 11.07.2016 година, като деянието е извършено в апартамента на пострадалия в гр. Бургас на булевард “Сан Стефано“. Съдът е оправдал наемателя Борислав Й. по повдигнатото му обвинение за извършено престъпление против личността

Присъдата е протестирана от прокурор пред Апелативен съд – Бургас.

Въззивната инстанция, след като се е запознала с доводите изложени в протеста, изслушала е устно изразените становища на страните в съдебно заседание, анализирала е приложените по делото доказателства в тяхната съвкупност и поотделно, и е проверила атакуваната присъда, както по отношение оплакванията на прокурора, така и служебно изцяло, е намерила протеста за неоснователен.

Решението подлежи на касационно обжалване и протестиране пред ВКС на РБългария в петнадесетдневен срок от съобщаването му на страните.

Постановеният съдебен акт е публикуван на сайта на Апелативен съд – Бургас на адрес