Проблемът с обхвата на пътищата, които се таксуват с винетки, нараства

georgi-svilenski„Проблемът с въвеждането на тол системата и с обхвата на пътищата, които се таксуват с винетки, нараства с още по-голяма сила. Последните няколко месеца напрежението в населените места около София и в други населени места по страната расте. Жителите излязоха на протест, но за съжаление и до ден днешен – нито решението на Министерския съвет, подписано от г-н Борисов, е отменено, нито решението на правителството, подписано от премиера, е актуализирано с изваждане на съответните участъци. Тоест лъжата, която беше казана миналата година месец януари, продължава да действа”. Това заяви зам.-председателят на ПГ “БСП за България” Георги Свиленски от трибуната на Народното събрание, цитира Кросс. Той подчерта, че досега никой от управляващите не е обяснил на хората какво да правят.

Свиленски коментира, че няма друг човек в държавата освен премиера, който да може да даде отговор на тези въпроси: „Нито министър Аврамова, нито зам.- министър Нанков, който въобще не знае в какъв хаос забърка тол системата, знаят. Затова на основание чл. 53, ал. 3 от правилника предлагаме българският премиер да дойде в пленарна зала и да обясни на българското общество, на българските граждани, на българските превозвачи, на тези, които ще преминават през България по какви правила, по какви критерии – какво трябва да плащат, на кого трябва да плащат и как трябва да го плащат”. Той допълни, че устройствата, които превозвачите трябва да ползват ги няма, и освен това ще трябва да попълват пътни карти, всяка от които отнема 7-8 минути за попълване, а превозвачите ще попълват такива по 6 на ден.

„Тоест затрудненията и хаосът, които предстоят на 1 март, свързани с въвеждането на тол системата е са пълни”, завърши Георги Свиленски.