Вие сте тук: Начало » Актуално » EVN ще информира клиентите, които ще купуват енергия от свободен пазар от 1 юли 2020 г.

    EVN ще информира клиентите, които ще купуват енергия от свободен пазар от 1 юли 2020 г.

    evn-pmEVN България планира серия от дейности за информиране на тези клиенти в Югоизточна България, чиито обекти се очаква да излязат на свободния пазар на електроенергия от 1 юли 2020 г.

    Според обявените тази седмица законодателни промени битовите клиенти с предоставена мощност от 50 и повече киловата ще излязат на свободен пазар от 1 юли 2020 г.

    В разпределителната мрежа в Югоизточна България към момента има 348 такива обекта, чиито собственици ще бъдат директно информирани от компанията за предстоящите за тях промени.

    EVN България планира и допълнителни информационни дейности към всички останали клиенти на разпределителната мрежа в Югоизточна България относно предоставената им мощност.

    Така от април месец Електроразпределение Юг (мрежовата компания част от групата на EVN България) ще предостави безплатна възможност на всеки неин клиент да провери през интернет страницата на компанията предоставената мощност за своя обект. Информация ще бъде поместена и във всяка фактура.

    Целта е клиентите да получат бързо и лесно информация за предоставената мощност на своите обекти, предвид набелязаната от институциите посока за последваща либерализация на пазара.

    Коментар

    Вашия имейл няма да се публикува.Задължителни полета са отбелязани с * *

    *

    Горе