СДС Бургас: Румен Христов да престане да се извинява

ДЕКЛАРАЦИЯ

от

От Общински съвет на СДС-БУРГАС

sdsИзказваме своето несъгласие с изявлението на председателя на СДС Румен Христов, с което се извинява на обществото за направената приватизация, като с това косвено вменява вина на правителството на ОДС. Съгласни сме, че са правени грешки. Но също така според водещи икономисти и експерти, както и след анализа на икономическите данни от приватизационния процес както в България, така и във всички останали страни от Централна и Източна Европа, всяка приватизация се е оказала по-добра от никаква приватизация.

Правителството на ОДС, заедно с подкрепата на президента Петър Стоянов, направи всичко възможно да изведе страната от най-тежката икономическа криза в последните 30 години. Затова призоваваме председателя Румен Христов да спре да се извинява, а да се бори за запазването на наследството на СДС и спечелване на историческата битка с БСП, която в онези години докара страната до пълен крах!

Намираме за странно и приветствието от председателя на СДС да се разследва онова, което всъщност е положило основите на пазарната икономика и е отворило пътя на България към Европейския съюз.

Гордеем се с историята на СДС  и с постигнатите геополитически цели за България, НАТО, ЕС и приобщаването ни към свободния свят.