56 дка, подарени на община Поморие, са върнати в собственост на Министерството на отбраната

karakachanov“Няма масово продаване на имоти с отпаднала необходимост”, заяви министърът на отбраната Красимир Каракачанов в парламента. Изслушването относно извършените сделки с имоти на Министерството на отбраната с т. нар. отпаднала необходимост беше поискано от независими депутати от “Атака”, предаде БТА.

“За 2001-2008 г. са продадени общо 392 имота, за периода 2009 г. до настоящия момент са продадени 196 имота”, съобщи военният министър.

Той посочи, че през 2017 г. са продадени 10 имота, от които една част са наследени като процедура от служебния и от предишния министър, за 2018 г. с негова заповед са открити 10 процедури, но са продадени само два имота, а през 2019 г. са продадени четири имота.

“Общо за тези близо 3 години, откакто аз съм министър, са продадени 16 имота”, заяви Каракачанов.

“Сравнителният анализ показва ясно, че по времето, когато аз съм бил министър, няма свръхпродажба на имоти. Напротив, по мое време са продавани най-малко имоти за всяка година поотделно, а и общо като мандат до момента”, коментира той.

“Първото ви обвинение, което тиражирате в медиите, не отговаря на истината, колегите ми подсказват, че всъщност е лъжа – няма масово продаване на имоти с отпаднала необходимост”, добави Каракачанов.

“За първи път министър на отбраната връща имоти на МО – 56 дка, подарени на Община Поморие, бяха върнати в собственост на министерството, както и шест имота в Пловдив, почти в центъра. Така че политиката ми като министър на отбраната не е била да продавам, а да съхранявам”, каза той.