Вие сте тук: Начало » Актуално » Кметът на Бургас сформира кризисен щаб

    Кметът на Бургас сформира кризисен щаб

    img_7867Кметът на Бургас Димитър Николов сформира днес общински кризисен щаб след заседанието на Министерски съвет и заповедта на министъра на здравеопазването.

    В него участват директорът на РЗИ Бургас – д-р Георги Паздеров, директорът на УМБАЛ Бургас – д-р Бойко Миразчийски, директорът на Белодробната болница – д-р Трошанова, председателят на Общински съвет Севдалина Турманова, представители на общинските здравни заведения, представител на Комплексния онкологичен център, заместник-кметовете на Община Бургас.

    Общинският щаб ще координира серия от мерки за превенция на заболяването от COVID-19. Планираните културни мероприятия на територията на общината се отлагат. Планираните спортни събития ще се провеждат без публика. Забранява се провеждането на масови мероприятия с участието на деца.

    Заради липсата на маски за еднократна употреба в аптечната мрежа, Община Бургас ще направи проучване на специализирани фирми, на които да бъдат поръчани количества маски от текстил.
    Остава засиленият филтър и дезинфекция в детските градини и ясли на територията на общината.

    Мерките са превантивни, няма основание за паника и притеснения. Трябва да се опитаме максимално да спазваме препоръките на националния кризисен щаб и съветите на лекарите, за да избегнем опасността от заболяването, коментира Димитър Николов.

     Община Бургас ще стартира информационна кампания сред пенсионерските клубове за превенция на заболяването.

    Уведомени са управителите на големите търговски центрове в града и веригите магазини – да извършват няколко пъти на ден дезинфекция на клиентските пространства, както и на количките за пазаруване.

    Автогарите и билетният център на “Александровска” ще бъдат ежедневно дезинфектирани. Автобусите на градския транспорт ще бъдат дезинфектирани всяка вечер.

    Обществените сгради могат да разчитат на 4 машини за дезинфекция, които се намират в РЗИ Бургас, както и на специализираните дезинфекционни фирми.

     

    Коментар

    Вашия имейл няма да се публикува.Задължителни полета са отбелязани с * *

    *

    Горе