И в Поморие има кризисен щаб за противодействие на разпространението на коронавируса

obshtinaОбщински кризисен щаб, сформиран със заповед на кмета Иван Алексиев, ще организира и координира дейностите и мерките срещу разпространението на заболяването коронавирус COVID-19 на територията на община Поморие. В състава на щаба са включени управителят на МБАЛ Поморие, заместник-кметовете и секретарят на Община Поморие, кметовете на гр. Ахелой и гр. Каблешково, директорът на ОП „Социално обслужване”, представител на общопрактикуващите лекари на територията на общината.

На първото заседание на щаба, което се проведе на 08.03.2020 г. бяха представени разпоредбите от Министерството на здравеопазването и необходимите мерки за ограничаване на заболяването, съобщават от Община Поморие.

По препоръка на националния кризисен щаб и съветите на лекарите, за да се избегне опасността от заболяването се отлагат всички планирани  културни и спортни мероприятия на територията на общината, в това число кина, театри, концертни зали, фитнес-зали и други, в които се събират много хора на закрито. Забранява се провеждането на масови мероприятия с участието на деца. Преустановяват се посещенията и свижданията в специализираните институции и социалните услуги от резидентен тип. Остава засиленият филтър и дезинфекция в детските градини и ясли на територията на общината.

Управителят на МБАЛ Поморие д-р Женя Караилиева съобщи, че в лечебното заведение при необходимост могат да бъдат разкрити допълнително легла. Тя уточни, че към момента в болницата няма пациенти със съмнения за заразяване с COVID-19.

Щабът ще заседава периодично и извънредно при възникване на конкретна необходимост за предприемане на допълнителни действия.