Изложба с кауза

88224480_535147760747403_5551066434886434816_n

Поморийски художници в партньорство със СНЦ ” Граждани за Поморие” организират благотворителна изложба в подкрепа на манастир ” Свети Георги” за успешното завършване на реконструкцията на църквата му. Ремонтът, започнал през 2019 г., бе финансиран по европроект, но тежкото конструктивно състояние на 170 – годишната сграда принуди управата на манастира да предприеме нейния основен ремонт и цялостно обновление, за което са необходими допълнителни средства, за да може да посрещне за Великден отново своите миряни.

Художниците Йордан Маринов, Георги Сотиров, Георги Димитров, Трендафил Стефанов, Добромир Овчаров, Георги Карталов, Нели Тодорова, Дарина Гильова, Анелия Григорова, Милена Златарова, Йоанна Тодорова и Йоана Кусева ще подредят експозиция в Галерия ” Поморие”, където всички желаещи да подкрепят каузата им чрез откупка на тяхна творба, могат да го направят. Събраните средства ще бъдат дарени на манастир ” Свети Георги”.

Организаторите и участниците в благотворителната инициатива приканват всички ценители на изкуството да проявят активност в подкрепа на усилията за обновление и завършване на сградата на важната и значима духовна институция и опора на българската култура и идентичност – Българската православна църква.