Осигурени са безконтактни термометри за всички училища и детски градини в община Поморие

Община Поморие закупи инфрачервени термометри за безконтактно измерване на температура за всички поморийски училища и детски градини. Здравните кабинети на учебните заведения разполагат с предпазни маски и дезинфектиращи материали.

Инфрачервените термометри измерват бързо и безконтактно телесната температура за 3 сек., което ще улесни дневния мониторинг при влизането в учебните заведения. Целта е опазване здравето на децата и лесно и бързо установяване на симптоми на настинка и грип.

Кметът Иван Алексиев издаде заповед до всички учебни заведения за  ограничаване достъпа на външни лица и за осигуряване на достатъчно количества хигиенни и дезинфектиращи материали и препарати. На входовете на училищата ще има дезинфектиращи постелки. През няколко часа ще се обработват класните стаи, учебните помещения и местата за спане на децата от детските градини – подови настилки, плотове, чинове, маси, столове, играчки и всички други повърхности.

Остава в сила забраната за провеждането на масови мероприятия с участието на деца. Отлагат се всички планирани  културни и спортни мероприятия на територията на общината, в това число кина, театри, концертни зали, фитнес-зали и други, в които се събират много хора на закрито.

1 коментар

  1. Излишни са след въвеждането на извънредно положение!