Облачно, студено и с валежи от дъжд

dyjd1Над страната ще се задържи облачно, с валежи от дъжд. Ще духа умерен североизточен вятър и с него температурите значително ще се понижат. До вечерта в планинските райони и Североизточна България дъждът ще премине в сняг, но до полунощ ще спре. Температурите ще са без съществен дневен ход, минималните ще са предимно между 1° и 6°, а максималните – между 3° и 8°, сочи прогнозата на НИМХ. Атмосферното налягане ще се повиши и ще бъде по-високо от средното за месеца.

По Черноморието е облачно и с валежи от дъжд. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 6° – 8°. Вълнението на морето ще е 2 – 3 бала. Температурата на морската вода е 9° – 11°.

В понеделник облачността от североизток бързо ще намалее до слънчево, но ще бъде сравнително студено. Вятърът от изток-североизток ще отслабне. Сутрешните температури ще се понижат, а дневните от запад ще започнат да се повишават. През нощта срещу вторник вятърът ще стихне и сутрешните температури във вторник ще са още малко по-ниски. Ще бъде предимно слънчево. Към края на деня ще се появи слаб северозападен вятър. Затоплянето ще продължи и ще бъде по-съществено. В сряда над източната половина от страната облачността ще е значителна, вятърът ще бъде от север-североизток, умерен. Над западната ще остане предимно слънчево и почти тихо.