Училищата стартират дистанционно обучение от днес

kompОчаква се около 90 на сто от училищата да стартират различни форми на дистанционно обучение от днес. Това се налага заради затварянето на учебните заведения до 29 март като мярка срещу разпространението на коронавируса.

Виртуална класна стая или възлагане на задачи и самоподготовка са двете основни форми на дистанционно обучение, които ще се прилагат. До вторник, сряда те трябва да обхванат почти всички деца са очакванията на просветното министерство. От там поясниха, че целта на образованието в електронна среда е да бъдат минимизирани загубите на учебен материал и времето, в което учениците са извън класните стаи да бъде използвано за упражнения и затвърждаване на материала.

Всяко училище трябва да създаде своя организация за провеждането на дистанционното обучение, в рамките на което задачи могат да се поставят дори по електронна поща или по телефона. На учениците, които нямат компютри или интернет вкъщи ще се оказва индивидуална помощ. Първоначално учениците ще се упражняват и ще затвърждават научения материал. Ако ваканцията за корона вируса продължи и след 29 март, се обмисля да има уроци, с които те ще придобиват нови знания. От просветното ни министерство призоваха родителите да помогнат в процеса на дистанционното обучение, като се включат в групи с останалите родители и класните ръководители и следят, дали техните деца изпълняват поставените задачи.