3 нови положителни проби за Covid-19 в Бургас

mutafchiyskiТри от новите положителни проби за Covid-19 са от Бургас, съобщи началникът на Националния оперативен щаб – генерал-майор професор Венцислав Мутафчийски. Единият пациент е 22-годишна жена, а другите двама са деца – на 3 и 8 години. 3-годишното дете е и най-младият пациент, заразен с Covid-19 у нас.

Децата са контактни на един от заболелите лекари.

Младата жена е пътувала скоро до Великобритания. Тя е единственото лице от бургазлиите, пристигнали с полет от Великобритания преди няколко дни, с положителна проба за Covid-19. 22-годишната бургазлийка се е самоизолирала след пристигането си и няма данни за контактни лица, на които може да е предала инфекцията,съобщи началникът на РЗИ – Бургас – д-р Георги Паздеров на редовния брифинг на кризисния щаб в Бургас.

От всички пътували с последния организиран полет от Обединеното кралство към Бургас, общо 45 лица са с бургаска регистрация. Всички те са подложени на тест за коронавируса по разпореждане на кмета Димитър Николов. Мярката е предприета за успокоение на населението.

Младата жена няма сериозни симптоми. Поставена е под домашна карантина. Същото важи и за двете деца, при които е установено заразяване с Covid-19.