Вие сте тук: Начало » Актуално » Четири са новите случаи на Covid-19 в Бургаско

    Четири са новите случаи на Covid-19 в Бургаско

    mutafchiyskiЧетири са новите случаи на Covid-19 в Бургаско. Става дума за семейство – майка, баща и две деца, съобщи началникът на Националния оперативен щаб генерал-майор професор Венцислав Мутафчийски. Децата са на 15 и 20 години. Бащата наскоро се е върнал от Франция

    Четиримата новооткрити с коронавирус са от община Руен. Те са в процес на домашно лечение, като проявяват леки симптоми на заболяването, в добро състояние са и нямат сериозни оплаквания, съобщи по време на заседанието на  Общинския кризисен  в Бургас д-р Георги Паздеров. Той допълни, че в момента се издирват 5-те контакти лица на мъжа от Руенско, който се е прибрал от Франция с микробус заедно още петима граждани от различни областни градове на страната.

    Мъжът и неговото семейство му са поставени под задължителна карантина от 28 дни. От снощи е в сила нова заповед на министъра на здравеопазването, според която не само хората с доказана коронавирусна инфекция се поставят под карантина, но и техните семейства. Срокът на карантината се удължава от 14 на 28 дни.

    Състоянието на настанените в Инфекциозното отделение на УМБАЛ – Бургас е много добро, съобщи управителят на болницата доктор Бойко Миразчийски. На двама от тях днес ще бъде направена първа, а утре втора проба за наличие на коронавирусна инфекция. Ако двете проби са отрицателни, те ще бъдат изписани.

    Състоянието на единия от лекарите, който вчера имаше симптоми на заболяване и повишена температура, днес е много добро. Тази сутрин в Инфекциозното отделение е приет нов пациент със симптоматика на коронавирусна инфекция. Взета му е проба за изследване, резултатите от която ще бъдат съобщени по-късно.

    Коментар

    Вашия имейл няма да се публикува.Задължителни полета са отбелязани с * *

    *

    Горе