Министър Ангелкова: Ако ситуацията продължи повече от 2-3 месеца, ще има фалити в туризма

„Ако ситуацията продължи повече от 2-3 месеца, ще има фалити в туризма”, каза в предаването „Събуди се” по Нова телевизия министърът на туризма Николина Ангелкова.

По думите й, туризмът в момента не функционира.„Няма на практика авиокомпании, които да функционират в пълен обем. Затворени са граници и има цели градове  под карантина. Няма как да се пътува. Трудно е да се направят анализи. Единствено хотелите работят, но при много ограничен капацитет“, подчерта министърът.

„Благодаря на представителите на туристическия бранш, които се борят да запазят своите служители, както и на колегите и на премиера, защото всички мерки, които се предприемат в страната, се отнасят и до туризма. Обсъждахме мерките и с вицепремиера Дончев и министър Караниколов. Чака се одобрение от Европейската комисия за възможности за ваучери, до 25 хиляди евро, за малките фирми. Трябва да има ясни критерии, които предстоят да се изяснят. Надявам се до седмица това да се случи”, каза още Николина Ангелкова.

1 коментар

  1. На много хора разчитащи единствено на сезонната работа като единствен доход и на безработни на които им изтича обезщетението за безработица и с надеждата да си намерят работа след това надеждата им умира. А от правителството за тази огромна група хора ни вопъл ни стон.