Два случая на потвърден коронавирус в Поморие!

Четири са доказаните нови случаи на пациент с коронавирус в Бургаско.

Един от тях е настанен в Инфекциозно отделение на УМБАЛ – Бургас. Касае се за 52-годишен мъж от Сунгурларска община, който се  е върнал на 18 март от Франция. Имал е 3 контактни лица, които са поставени под домашна карантина.

Вторият случай е на 35-годишна жена от Бургас, която се е върнала на 29 март от Англия. Прегледана е била в английска клиника, където не са открили заболяването, а са я диагностицирали със синузит. При завръщането си в Бургас симптоматиката й е продължила. Изследвана е в бургаската лаборатория, където установяват наличието на вируса. Жената има две контактни лица – нейните родители. Те са под задължителна карантина.

Другите два случая са на две жени – лекар и нейната сестра, и двете от Поморие. Кацнали са на 17 март с полет от Турция. Имали са едно контактно лице, който е под карантина.

Общо потвърдените случаи за Бургас и съседните общини са 18. В Инфекциозно отделение на  УМБАЛ-Бургасса настанени 4, 2 са настанени в инфекциозното отделение на болницата в Айтос – майка и дъщеря.

Направените проби в бургаската лаборатория от началото на пандемията досега са общо 214. В това число 12, които са били взети днес.