Споделете вашето усещане за Covid 19 чрез снимки

maskaОт Община Бургас се обръщат с призив към хората за създаване на фотоархив за този период.

Covid 19  изненада, уплаши, ужаси, засрами, разсмя, разнежи, обнадежди, сприятели , омилостиви. За всички нас това е време на изпитание, но и време, в което се проявят силният дух, щедростта и съпричастността.Споделете вашето усещане за Covid 19 , за заплахата, която  промени света,  наложи нови правила и с която  само заедно ще се справим. От Община Бургас очакват вашите снимки – черно-бели, цветни, символични, тъжни, щастливи, в размисъл, в действие, красиви, футуристични, вдъхновяващи на имейл :burgascultureguide@gmail.com
Те могат да изобразяват как работите вие или други хора, които не остават вкъщи, заради спецификата на професиите си, могат да разказват за часовете, прекарани заедно със семейството у дома или пък да разкриват интересен момент, на който сте станали свидетели на път за магазина, по време на он лайн обучението или от терасата на жилището си.

Получените снимки ще бъдат качвани всеки ден под формата на клип в новосъздания youtube канал Burgas Culture Guide. Акцентите на тази  фотокампания са за преодоляване, солидарност, надежда.  След пандемията заедно със специалисти от “Държавен архив” – Бургас ще бъдат разгледани събраните снимки и ще се  отделят тези от тях, които да бъдат съхранени като свидетелство за безпрецедентния период. С най-вълнуващите и оригинални кадри ще бъде  организирана истинска изложба в Морската градина.

Заедно ще се справим!