Санкционират мъже, играли карти в едно помещение

odmvr_BurgasПолицията проверява сигнал за 11 лица, играли карти в едно помещение. Заплашват ги актове и преписка, която утре да бъде докладвана в Районна прокуратура – Бургас.

Комисар Радослав Сотиров, директор на ОДМВР-Бургас отбелязва: “Продължаваме с контрола върху лицата, поставени под карантина. Значително спада тяхната бройка и това позволява да бъдем по-чести в проверките и вече едно лице може да бъде проверявано по 2 пъти на ден. Вече активно използваме и видеонаблюдението за установяване събирането на лица в парковете, градините и спортните площадки, които са в заповедта. За последните 24 часа имаме 7 съставени такива актове и установени 5 случая на лица, неспазили условията на карантина.

Изследвахме процент от служителите, които работят с граждани пряко, а именно от Български документи за самоличност, Дирекция Миграция, Пътна полиция, служители от КПП-та, които сме обособили, а също така пряко работещи в кв. “Победа”. Всички тестове са отрицателни на 100 %. Това е важно за успокоение на хората и колегите, които извършват проверките”.