64-годишна жена е загинала в пожар в кв. Банево

pojarНа 22.04.т.г. около 17.30 ч. във Второ РУ – Бургас е получено съобщение за пожар, възникнал в частна къща, разположена на ул. «Минерална» № 14 в бургаския квартал «Банево», вследствие на който е починала 64 -годишната собственичка на имота, съобщават от ОДМВР-Бургас. Установено е, че пожарът възникнал от незагасена цигара, която подпалила диван във всекидневната, върху който лежала 64- годишната жена. Тялото й е откарано в отделение «Съдебна медицина» към УМБАЛ – Бургас. По случая е образувано досъдебно производство.

За още два случая на опожаряване съобщават от пресцентъра на ОД на МВР -Бургас през изминалото денонощие:

На 22.04.т.г. около 18.30 ч. в Районно управление – Камено е получено съобщение за горящ покрив на едноетажна тухлена къща в с. Тръстиково, собственост на 45- годишна узбекистанска гражданка, пребиваваща постоянно в България. Пожарът е потушен от един противопожарен автомобил и двамата огнеборци. От инцидента покривът частично изгорял. Няма пострадали хора. По данни на собственичката причина за възникване на пожара е техническа неизправност на отоплителна инсталация.

На същата дата, около 22.57 ч. в Районно управление – Несебър е получено съобщение за пожар, възникнал в частна къща, разположена на ул. «Георги Кондолов» № 31 в с. Оризаре, обитавана от самотно живеещ 52- годишен мъж. До пристигане на екипа огнеборци, съседи успели да изведат от задименото помещение 52 -годишния собственик. Установено е, че причина за пожара е запалване на дюшека на легло, който изгорял напълно. От инцидента стаята, в която възникнал пожара е опушена. 52- годишният мъж е откаран в УМБАЛ – Бургас, но отказал да бъде настанен в лечебното заведение.