Михаела напусна окончателно Hell’s Kitchen България

mihaelaМихаела от Поморие се изправи срещу Реджеп в дуел за оцеляване в „Hell’s Kitchen България“, но не  успя да надделее над своя претендент и напусна кулинарното  шоу.

Първоначално двамата  се изправиха един срещу друг в истинска водна схватка, в която  им се наложи да покажат своите познания по ихтиология, както и да демонстрират бързина и креативност в готварското изкуство.  Много оспорван беше двубоят между две перфектно изглеждащите ястия-печени риби във  фолио и приготвени като кюфтета

Реджеп не успя да се справи със задачата да приготви избраната от него риба тон.  Михаела  грабна  титлата за  по-добрия готвач в кулинарния дуел, като направи  лаврак във фолио с билки, а кюфтетата  овкуси така, че предизвика възхищението на шеф Ангелов, който каза , че кюфтето се е получило хомогенно и много вкусно .„Божествено изпълнение“, възкликна той.

Победител в  този дуел стана Михаела  и  спечели стратегическо предимство да избере най-добрите готвачи, за да й помагат по време на изпълнението на вечерните поръчки. Тя избра до себе си двама от другия отбор, което доведе до  напрежение, обтегнати отношения, нови конфликти и саботиране.  Реджеп работи с нежеланите от Михаела готвачи и в един момент  започна да ръководи и двете кухни за изработване на поръчките.

Титаничната битка между дуелиращите се Михаела и Реджеп  се разгърна. Сили премериха не само високото им самочувствие на топ готвачи, но най-вече лидерските им умения в кухнята и умението им да ръководят колегите си по пътя към успеха. Финалът за Михаела беше фатален, но тя получи важен урок, че екипът е нещо безценно.

Поморийската перла  не успя да надделее над своя претендент и напусна шоуто. Шеф Ангелов  я изпрати с думите, че това е сериозна професия и има нужда точно от такива като от нея, да не се отказва и да продължава напред. “Това беше школата на живота ми”, каза тя на сбогуване.

Семейството й има ресторантьонски бизнес в Поморие и възлага много надежди на Михаела.
По време на предаването беше призната за добра готвачка и за най-красивата участничка в предаването