Мечтата на поморийските скейтбордисти е факт

skeyt3Община Поморие завърши изграждането на Скейт парк Поморие. Реализирането му стана по желание на младежи, които инициираха и внесоха подписка, включваща десетки техни връстници, любители на сложните трикове и високия адреналин. Идейният проект за скейт парка бе предоставен от Ротари клуб Поморие и одобрен от децата на специална среща с кмета Иван Алексиев.

Няколко месеца след първата копка, мечтата на поморийските скейтбордисти е факт. Скейт площадката се намира в парковата среда до НЧ „Светлина 1939“, в непосредствена близост до монтираните уреди за фитнес на открито, съобщават от Община Поморие.

Скейт паркът е с различни нива на трудност, изпълнен е с най-подходящата за този тип съоръжения – шлайфана бетонова настилка. Бетонът е лесен за поддръжка, устойчив, с възможност да се моделира по множество начини и да поема различни натоварвания без да показва следи от ползване за дълго време. Фирмата изпълнител е „Джерамис Интернешънъл“ ЕООД.

Използването на скейт парка е на собствена отговорност, а носенето на каска, наколенки, налакътници и накитници е препоръчително.

Средствата за изграждането на Скейт парк Поморие са осигурени от бюджета на Община Поморие, като част от капиталовата програма за 2020 г.