Какви са посланията на ретроградната Венера

kosmosВсички вече са чували за ретроградния Меркурий и знаят, че в този период е нужно да бъдем по-предпазливи по време на пътуване, да не подписваме договори и да не започваме нови начинания. Или възможно е да имаме препятствия и забавяния в сферата на комуникациите и образованието, защото Меркурий отговаря за обмена на информация. Венера пък отговаря за чувствата, емоциите, взаимоотношенията, красотата, ценностната ни система, финансите. Венера е планетата на любовта, връзките и желанията. На 12 май 2020 г. тя ще започне своя ход «назад» в знака на Близнаци и това астрологическо събитие ще продължи до 25 юни 2020 г., което е достатъчно важен повод да обърнем поглед към нея и да й отдадем честта, която заслужава.

В звездното небе тя се различава от останалите звезди, защото свети най-ярко. Народът ни я възпял в много песни, чували сме приказки и вълшебни легенди. Това е най-ярката звезда на небосклона, изгрява най-рано и залязва най-късно. Сутрин нашите предци са я наричали Зорница, а вечер – Вечерница. Но и в двата случая говорим за Венера.

Какво показва Венера в нашата астрологична карта? Най-общо казано, Венера показва какво харесваме, какво ценим в живота, как обичаме, какви емоции имаме. Силата на Венера е в нейната слабост т.е. мекота, пластичност, хармония и баланс. Венера е силна в знаците Везни, Телец, Риби.

Какво обаче се случва в нашия живот, когато Венера стане ретроградна? Много е възможно да се възпламени стара любов или да се върне събитие в живота ни, което ни е засегнало емоционално. Ако сме потиснали чувствата си, може да възникне ситуация, която да ни припомни, че не сме били честни със себе си, а Венера е в Близнаци и това отваря темата за комуникацията във връзката. Можем да осъзнаем, че много от проблемите с партньора, приятелките или сестра ни се дължат на липсата на разговори. Добре е да се спрем и без страх да споделим истинските си чувства, истинските си желания и да проявим разбиране към отсрещната страна.

В периода на ретроградност може да ни позвъни приятелка от детството и да ни покани на чаша кафе. Може да срещнем в супермаркета първата си любов и пеперудите да запърхат в стомаха ни отново…както преди 30 години. Можем да сънуваме красивата колежка, да се събудим със сърцебиене и внезапното прозрение, че сме влюбени отдавна в нея…Има вероятност точно сега да разберем истинските си чувства към партньора си и ако връзката не се базира на любов, то раздялата е удачно решение. Понеже Венера отговаря и за финансите, то е възможно да имаме проблеми в тази сфера. Много са сценариите на Венера, но добре е да бъдем наблюдателни за случващото се около нас, за да разберем повече за себе си и мотивите за нашите действия.

Какво не бива да предприемаме в периода на ретроградност на Венера?:

  • Не сключвайте брак! Планирайте това важно житейско събитие след 25 юни 2020 г. иначе рискувате да се радвате на кратък семеен път.
  • Не започвайте нова романтична връзка. Относително е как ще завършат взаимоотношенията ви, но по-скоро не е благоприятен момент за това.
  • Не си правете пластични, разкрасителни операции, защото ще се окажат несполучливи. Задължително изчакайте ретроградната фаза да приключи!
  • Бъдете внимателни във финансовите дела и не рискувайте със скъпи инвестиции. Когато планетата стане директна може да е окаже, че сключената сделка не е изгодна и да претърпите загуба на пари. За сметка на това обаче може да се отървете от ненужни вещи и ако ги обявите за продан със сигурност ще се появи точният купувач.

Отново акцентирам върху това, че във фазите на ретроградност на планетите е изключително ползотворно да се обърнем към себе си, да се опознаем по-добре и да се приемем такива, каквито сме, без маски и проекции.

Или както Хауърд Саспортас пише: «Не изпитваме ли обич и уважение към себе си, никога няма да повярваме, че някой друг може наистина да ни обича и уважава. Ако ние не сме достатъчно добри за себе си, и никой друг не е достатъчно добър.»
Така, че обичайте себе си, за да получите това и от другите!
Отдайте се на любовта и я празнувайте!
Астролог: Валентина Радиева-Маренова

Контакти: 0896808697