Виртуален концерт в Поморие за 24 май

24mayПоради извънредните обстоятелства, тази година празникът 24 май ще бъде отбелязан с виртуален концерт, подготвен от екипа на ЦПЛР- ОДК- Поморие. Кадрите, отразяващи шествията и концертите от 2012 до 2019 година ще ни върнат емоцията на най-цветния и български празник, посветен на духовността на българина. Онази духовност, която и до днес крепи народността ни.

С химна, прославящ делото  на светите братя Кирил и Методий, с посланията на кмета на община Поморие, на настоящи и бивши учители и ученици и културни дейци ще отдадем заслужена почит и признание на книжовността и духовността.

Деца от детските градини „Детелина” и „Веселушко“, ученици от СУ “Ив. Вазов“ и ОУ „Христо Ботев“, Мажоретен състав при НЧ „Просвета- 1888“ и ДТС „Светулка“ при НЧ „Светлина- 1939“, КСТ „Блясък“, както и солисти и танцьори от ОДК Поморие ще ни зарадват със своето творчество, за да направят празника по-светъл и цветен.

Изненада са посланията, които отправят най-възрастният учител в Поморие, както и настоящи и бивши възпитаници на училища в града ни, живеещи на хиляди километри от родния град, но пазещи най-свидното – любовта и почитта си към учители и училище.

Виртуалният концерт започва в 11.00 ч. на 24 май на сайта на Община Поморие.