Започва масово тестване зa Covid-19 в Бургаски регион

cividЗапочва масово тестване на случаен принцип за Covid-19 в Бургас и региона. Ще бъдат използвани бързи тестове. Целта е Южното Черноморие да бъде представено като сигурна дестинация през предстоящия туристически сезон.

Главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев консултира методологията на предстоящото мащабно представително проучване, което да покаже степента на изградения имунитет срещу КОВИД-19 в Бургас. Вчера той се срещна с кмета на Бургас Димитър Николов и директора на РЗИ д-р Георги Паздеров.

За имунологичното проучване се предвижда да бъдат използвани между 3000 и 5000 антителни теста. То трябва да бъде осъществено през първата половина на юни. Така в началото на летния сезон Бургаски регион ще разполага с едно представително изследване, което да му даде основанието да се рекламира като сигурна дестинация и безопасен за посещение и почивка регион. То ще бъде предоставено и на хората от туристическия бранш.Подобна реклама в момента си правят много държави и региони в Европа, но само на думи. Когато скоро Бургас излезе със свое послание към туристите, то ще е подкрепено с резултатите от това представително изследване.