Задържаха дилъри у които намериха 32 000 лева и наркотици

333333Общо 900 гр. марихуана, както и сумата от 32 000 лв. бяха намерени и иззети при проведена специализирана полицейска операция спрямо трима криминално проявени бургазлии на 30, 32 и 35 години, съобщават от ОД на МВР-Бургас.

В акцията, протекла под прякото ръководство и наблюдение на Бургаска окръжна прокуратура, се включиха служители от отдел «Криминална полиция» при ОДМВР – Бургас, Първо и Пето Районно управление – Бургас.

Извършени са множество процесуално-следствени действия, сред които претърсване и изземване на три адреса, обитавани от бургазлиите. В апартамент, разположен на бургаската улица «Шейново» №42, обитаван от 35- годишния криминално проявен, са намерени и иззети близо 50 грама марихуана и две везни. В апартамент в бл. 9 в к-с «Лазур», обитаван от 30 -годишния криминално проявен и осъждан бургазлия са намерени и и иззети близо 850 гр. марихуана, множество везни, гриндер, вакуумираща машина, найлонови пликове за пакетиране и голяма парична сума в размер на 32 000 лева / вероятно придобита от престъпна дейност/. Извършено е претърсване и в трето жилище, разположено на бургаската улица «Св. Климент Охридски», обитавано от 32- годишен криминално проявен и осъждан бургазлия.

Двама от бургазлиите – на 30 и 35 години са привлечени в качеството на обвиняеми за извършена престъпна дейност по чл.354 А ал.1 от НК, като им е наложена мярка за неотклонение  «задържане под стража» за срок до 72 часа.

Работата по цялостно документиране на престъпната дейност на мъжете продължава от служители на ОДМВР – Бургас.