Григор Димитров започна с победа на “Адриа тур”

grigorГригор Димитров постигна победа над сърбина Душан Лайович – 4:3 (2), 3:4 (5), 4:1 в първия си мач от турнира в Белград, който е първи от демонстративната верига “Адриа тур”, организирана от Новак Джокович.

Това беше първи двубой и за двамата тенисисти след дълга пауза заради отмяната на турнири във връзка с пандемията от COVID-19. Отсъствието от корта се отрази и на Димитров, и на Лайович в доста непредизвикани грешки, но пък най-добрият български тенисист впечатли през първата част с висока ефективност на новия си сервис.

Срещите се играят на червени кортове пред публика на комплекса на Джокович в сръбската столица, като са във формат 2 от 3 сета. Самите сетове обаче са в сбит вариант – до 4 гейма, като при равенство 40:40 няма авантаж, а следващата точка слага край на гейма.

С успеха си Димитров поведе в група “В”, в която са още Доминик Тийм и Дамир Джумхур. Във вечерната сесия (от 20.00 ч.) българският тенисист ще се изправи срещу Джумхур. Утре пък е двубоят му с фаворита в групата Доминик Тийм. В късната неделна сесия ще се състои и финалът – между победителите от двата потока.