Гостите от първия чартър от Амстердам с визита и дегустация в Поморие

festaНа 26 юни кацна първия чартър с туристи от Нидерландия у нас. Заедно с тях пристигнаха туроператори и журналисти, които след завръщането си в Амстердам ще излъчат репортажи за предприетите противоепидемични мерки в България и как се подготвят хотелиерите по Българското Черноморие за дългочаканите туристи. Сред ВИП гостите на събитието бяха водещи фигури от най-голямата нидерландска авиокомпания Corendon:  Steven Van Der Heijden – Главен изпълнителен директор на Corendon, Sjoerd de Kort – Продуктов директор и Rene Oude Groeniger – Мениджър договаряне за дестинация България.

Програмата на журналистите и туристическите агенти включваше обиколка на стария град в Несебър, посещение на най-предпочитаните обекти в курортите Слънчев бряг, Несебър и Поморие. Кратката визита на Българското Черноморие завърши с дегустация и коктейлна вечеря в хотелския комплекс „Феста Виа Понтика Ризорт“, гр. Поморие, който беше отличен от Българската хотелиерска и ресторантьорска организация с приза за „Най-добър морски хотелски комплекс с винарска изба за 2019 г.“

Гостите посетиха автентичната изба и заобиколени от 8- тонните бъчви, които пазят вековна история, се пренесоха в едно незабравимо винено пътешествие във времето.

Историята на винарската изба, част от комплекса започва още от началото на миналия век. Майсторите винари предавали и защитавали през вековете древната слава на Поморие и през 1932 год., вдъхновена от френски архитект, е построена първата съвременна изба, позната днес с името „Черноморско злато“.

От комплекса разказват, че в бъчви, изработени от странджански дъб, на повече от 70 години, отлежават брендита и ракии, а в единствените на Балканите шарантски казани се изваряват неповторими по рода си високоалкохолни напитки. В уникални по рода си “барици” отлежават уникалните и неповторими брендита и ракии, с които избата на „Черноморско злато“ прославя страната ни по цял свят, като една от най-добрите дестинации за винен туризъм.

През годините, усещайки магичността на мястото, комплексът развива и Медицински  център, в който гостите могат да се насладят на процедури с вино, грозде, поморийска луга и кал, всяка от които впечатлява с несравнима наслада за сетивата и ползи за здравето.

Ръководството на хотела е предприело всички противоепидемични мерки, за да се чувстват всички гости спокойни по време на събитието.

1 коментар

  1. Михаил

    А така чаканите туристи дали са подписали декларации, че не пренасят Covid-19 с тях? Ако пламне Черноморието, туризма както е в кома в момента ще трябва да го опяваме. А за възкръсване едва ли ще става и дума в бъдеще.