Седмицата започва с горещо време

В понеделник над страната ще е отново слънчево. Дневните температури ще се повишат още малко и ще бъдат между 31 и 36 градуса, за София около 31 градуса, по Черноморието – 31-32 градуса, в Северна и Южна България около 34-36 градуса. В последния ден на юни – вторник ще бъде още малко по-горещо, с температури до 37-38 градуса на места.

През юли най-ниските минимални температури пу нас ще бъдат между 10 и 15 градуса, а най-високите максимални – между 34 и 39 градуса, съобщиха от  Националния институт по метеорология и хидрология.

В началото на юли ще бъде предимно слънчево, със сравнително високи температури, в повечето райони максималните ще са над 30 градуса, достигащи на места до 35-37 градуса. Около средата и през втората половина от първото десетдневие над по-голямата част от страната също ще преобладава слънчево време, но на места в следобедните часове, главно в Западна България, ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Температурите ще се понижат.

В края на първото и началото на второто десетдневие на юли вероятността за валежи ще намалее. През повечето дни от второто десетдневие ще бъде предимно слънчево, с температури близки и малко по-ниски от обичайните. Краткотрайни следобедни превалявания се очакват в периода 12-14 юли, към 16 юли, в периода 18-20 юли. Тези валежи ще бъдат неравномерно разпределени по обхват и интензивност.

През третото десетдневие на месеца вероятност за краткотрайни валежи ще има в началото на периода, но тенденцията е след това температурите да се повишат и да се установи слънчево, сухо и горещо време.