Вие сте тук: Начало » Актуално » Петият Международен филмов фестивал Бургас ще се състои от 18 до 25 юли

    Петият Международен филмов фестивал Бургас ще се състои от 18 до 25 юли

    Петото издание на Международен филмов фестивал Бургас ще се състои в разгара на лятото 18 – 25 юли в пространството на Културен център “Морско казино”.

    kinoПетчленно жури ще отличи филмите от конкурсната програма. То е в състав от уважавани кинаджии – унгарския режисьор и сценарист Ференц Тьорьок, австрийския режисьор Щефан Бохун и селекционера от Франция Денис Алканиз. Алканиз ще представи специално подбрана късометражна селекция, свързана със скейт културата. Събитието се реализира съвместно с френския фестивал “Tous Courts”. Своя вот в селекцията на финалистите ще дадат актьора, режисьор и музикант Рушен Видинлиев, популярен с главните си роли в нашумелите ленти “Снимка с Юки” и “18% сиво” и популярния фотограф и оператор Александър Станишев.

    За ценителите на стойностното кино и гостите на Бургас, организаторите са подготвили премиерни за България заглавия и филмови продукции, отличени на водещи европейски кино форуми , каквито са фестивалите Internationale Filmfestpiele Berlin /Берлинале/ и international Film Festival Rotterdam.

    Международен Филмов Фестивал Бургас’2020 се организира от Фондация Модерат в партньорство с Община Бургас. Всички събития в неговата програма ще се проведат при строго спазване на противоепидемичните мерки, предписани от Министерството на здравеопазването.

    Филмовите прожекции са със свободен достъп.

    За участие във фестивалната програма в Бургас ще пристигне режисьорът Борислав Колев, който стои зад суперуспешните ленти “Рокендрол” и “Стойчков”. Сред присъстващите гости ще видим продуцентката Мария Ландова и актрисата Мариана Крумова с премиера на късометражния си филм “Свещеникът”.Тук ще бъде и режисьорът Мартин Илиев и продуцентът на филма “Среща” – Ангел Иванов. За петото издание на фестивала ще пристигне и Еди Шварц, режисьор и сценарист на продуцирания от България, Белгия и Франция късометражен филм “Нощна смяна”.

    Коментар

    Вашия имейл няма да се публикува.Задължителни полета са отбелязани с * *

    *

    Горе